Blog

CAFFE FRAPPE

Orzeźwiający napój w sam raz na upalne dni. Podawana na zimno. Jej bazą jest espresso, koski lodu, woda oraz spienione mleko. Tak, jak Latte oraz Latte macchiatopodajemy ją w wysokiej szklance najlepiej ze słomką. Dla urozmaicenia można dodać gałkę lodów waniliowych lub bakaliowych.

składniki:

napar mocnej kawy (ok. 50 ml) – Proponowana Kawa: NobleCoffee Brasil Santos „Energia Samby”

schłodzone mleko

zimna woda i kostki lodu

cukier, owoce sezonowe lub lody

przepis:

Zaparz swoją ulubioną kawę i pozostaw ją do ostygnięcia. Użyj miksera, spieniacza lub zwykłego słoika (wlej kawę i intensywnie potrząsaj) aby z kawy otrzymać w miarę sztywną pianę. Do wysokiej szklanki wrzuć kilka kostek lodu, a następnie wlej zimne mleko. Dodaj kawę razem z pianką, można dołożyć gałkę lodów. Pamiętaj koniecznie aby kawę podać ze słomką.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz